Vodi:  gdč. Lana Praner z Gospodi
(kratek odlomek – celoten tekst obsega 29 strani)

Moč, energija rose jutranje, jutranjega diha je energija življenja ali celovitostnega vsegá. Vsakdo v času jutranjega popotovanja ve, da v jutranjemu popotovanju človek začuti mir, začuti utrip, začuti, da čas stoji. In o temu Bomo danes govorili – o kaplji ali kapljevini jutranje rose. O njeni moči, o njenem preboju, o njenem življenju, o njenem popotovanju. O vsem, kar jutranja rosa je. In kar iz nje človek zmore razbrati, sprejeti in na koncu tudi postati.

Moč jutra je čas, v kateremu se človek hrani. Takrat telo počasi sebe prebuja.

Ste morda kdaj pomislili, da čas jutra prinaša ne le mogočno energijo naboja za celi dan, ampak energijo, ki jo črpajo in potrebujejo celice znotraj sebe, znotraj vsega kot celovitost, kot postavitev?

Zato bi vam svetoval – v jutranjemu času vstopite na travo. Lahko ste obuti ali sezuti. Kakorkoli obračate, pomembno je, da se boste dobro počutili.

Vstopite tako, da boste od daleč gledali na površino zelenja ali življenja. Vstopite tako, da boste v stiku z življenjem, z zemljo in zelenjem travnatih bilk. Pričnite hoditi z zavedanjem po travi, da ste del celovitostnega pola, da ste del celote in misli usmerite le v to, da ko stopate po travi, da čutite njeno polje. Njeno polje njenega diha.

Tako kot človek diha in dih potuje do neke točke, imate občutek, da imate ovoj kot balon, kot meh daha. In takšen meh na meh vsega živega sestavlja polje.

Enako ima vsaka travnata bilka – svoj dih in svoj utrip. Sredi bilke, če boste z roko ali z dlanjo čisto na rahlo šli preko bilke navzgor, boste zaznali njen utrip, njeno bitje srca. Tako kot pri človeku, tako kot pri živali, tako kot pri vsaki rastlini, ima svoj utrip tudi travnata bilka.

PDF datoteka: Lana Praner – Moč jutranje rose

VIDEO PRVI DEL:

 

MP3 Datoteka: Lana Praner – Moč jutranje rose 

 

VIDEO DRUGI DEL:

 

MP3 datototeka: Lana Praner – Moč jutranje rose 2. del