Vodi: Lana Praner

(kratek odlomek – celoten tekst obsega 41 strani)

Ko sta dve duši zunaj in sedita, se s prašino povezujeta, si predajate spomine, nočna duša ugotovi, kaj je bilo preko dneva vse napák postavljeno, pa vi kot zasnovniki sploh niste bili krivi. Ampak vsi drugi preko življenja vse očistijo. Vi mali pa ostajate mali, nepomembni, neopazni. Ubogi jaz, kateri ne ve, da živi, pa živi!
Se pravi, to pomeni, da vas duša teme ali dneva, noči, v skupnemu sodelovanju pelje v fazo trpljenja toliko časa, da se vi zbudite in pričnete razmišljati: »Kdo pa sem jaz, da me bodo takole hecali?! Le kaj jaz delam tukaj, da me eni tam Zgoooraj pikajo? Le kaj se dogaja Zgoraj, da so oni tam Zgoraj čisto zanič?«

Saj poznate te zgodbice!
Vedno znova so krivi drugi. Vedno znova so krivi Tisti Zgoraj. Če ne Bog, pa Tisti, kateri vas vodijo, pa čeprav nič ne vedó, zakaj vas vodijo, ker sploh ne pridejo do točke, da bi vas vodili. So krivi tisti tam spodaj. So krivi sosedje. So krivi lepi, drugi in »onakvi« – taki in drugačni. Samo vi niste krivi!

Pa točno vi ste tisti, kateri ste premalo budni.
Če bi bili več budni, bi imeli več vpliva na to, da bi opazovali tok dogodkov. Če vi sprostite zasnovnika, pričnete opazovati tok dneva.
In ker vas učimo, da se spomnete, nič drugega, nobene filozofije vašega časa ne ustvarjamo, ampak vas samo spomnemo. Potem pa vi delate, kar pač delate. Nekateri delate. Nekateri pač ne delate. Nekateri spite. Nekateri pa hodite in govorite.

Pazite to!
Ko boste vi prehajali v fazo trpljenja in ko vi pričnete iskati žrtve in krivce v drugih, da je vam hudo, vi šele prehajate v fazo, da se boste obrnili v sebe in pričeli gledati in nekaj migati, ali delati ali obračati energije naokoli, da boste pričeli spreminjati življenje.
Nič prej! Prej ste lepo naslonjeni v svojem sedalu. Bi namakali nožice. Bi se sončili. Bi uživali na soncu in čakali, dokler sonce ne pade z neba. Takšni ste! A le zato, ker morda iz nevednosti, neukosti ali obupa, bede, nemoči dajete priložnost vsem drugim bitjem, kateri lahko zaključujejo svoje faze zgrešenih davninskih spominov.

PDF Datoteka –  Kako živeti 1 – Ptuj (29.juliij 2016)

VIDEO – PRVI DEL:

MP3 Datoteka – Kako živeti 1 – Ptuj (29.juliij 2016) – Prvi del

 

VIDEO – DRUGI DEL:

MP3 Datoteka – Kako živeti 2 – Ptuj (29.julij 2016) – Drugi del