Vodi: Lana Praner

(kratek odlomek – celoten tekst obsega  36 strani)

Veseli Me, da ste se odzvali na tematiko tudi tisti, kateri morda nimate otrok. Marsikoga je malce – kako naj se opevam?, zasuknilo: »Kakšna tematika? Kakšna postavitev? Vzgoja otrok?! Jaz nimam otrok!«
Pa imate! Sami sebe imate v različnih deležih, ne le v otrocih. Vendar, kakorkoli že. Otroci so vaše in naše največje bogastvo. Tako pravite, tako pravijo in bodo pravili še tisočletja naprej. Pa to še kako zelo tudi drži. Zakaj?

Preprosto zato, ker so tudi vaši deleži v njih. Kar pomeni, ko vzgajate otroka, ko ga vodite, usmerjate, preusmerjate, poskušate izoblikovati tako ali drugače, vzgajate sami sebe v njemu.
Kar pomeni, če se ne zavedate tegá, se boste pa morda po tej tematiki današnjega druženja, da se je vredno potruditi za vsakega otroka, ne glede na to, ali je vaš ali ni vaš, ali je sosedov ali je od drugod, ali pa morda le mimoidoči na cesti.

Vzgoja otrok ni samo tisto nekaj – kdaj je potrebno spati, kdaj je potrebno vstati, kdaj je potrebno jesti, kdaj je potrebno kaj drugega delati. Vzgoja otrok zajema celovitost vsegá, vsakega posameznika, kot družbe, kot celovitosti.
Kaj bodemo naredili, če ne bodo pravilno vzgojeni? Kakšna je mera med pravo vzgojo, med slabo vzgojo? Kaj je sploh slabega? Kaj je pravzaprav dobrega?

PDF Datoteka – Kako vzgojiti svojega otroka – Brežice (22. april 2017)

VIDEO – PRVI DEL:

MP3 Datoteka – Kako vzgojiti svojega otroka – Brežice (22. april 2017) – Prvi del

VIDEO – DRUGI DEL:

MP3 Datoteka – Kako vzgojiti svojega otroka – Brežice (22. april 2017) – Drugi del

MP3 Datoteka – Aida Perko Praner – The Scientist – Brežice (22. april 2017)