Vodi: Lana Praner

(kratek odlomek, celoten tekst obsega 42 strani)

Ko se želite nekaj naučiti, vendar bom Jaz uporabil tisto nujnost, ki ga sistem vašega sistema preprosto zahteva, se vam večino časa dogaja odpor. In, da boste nekako prebrodili ta upor ali odpor, kako se pravzaprav nekaj naučiti, vam bom predlagal nekaj takšnih, malce trikov ali nekakšnih ovinkov, takšnih kratkih bližnjic, da boste vedeli oziroma se boste le spomnili, kaj ste znali in kaj ste preprosto prespali in prestopili in na to potem tudi pozabili.

Poglejte male otročke. Mali otročki se ves čas oprijemljejo. Ves čas prijemajo. Gledajo s prstki in ne z očmi. On vedno oprime. Pri vas, v vašemu sistemu bi dejali, zagotovo zato, da prime, da poskuša, ali je hladno ali je toplo, ali je ostro ali je topo ali kaj takšnega. Vendar, temu še zdaleč ni tako.

Bitja vizuelnosti se vedno pojavljajo na teh prstnih delih, na teh mešičkih, se pravi, in zato otroci vedno prijemajo in oprijemajo.

In, dajte, zavrtite spomin nazaj.

Kaj delajo mali otročki v košaricah? Preprosto gledajo svoje dlani. Ste opazili to? Gledajo, občudujejo in preprosto prebirajo svoje dlani. Dlani so vaš največji adut vsegá. To si pomnite in zapomnite!

Niso dlani le zato, da se rokujete, da stisnete dlan. Že sam otrok od samega vdaha ve, da so največje in najmogočnejše točke na vaših dlaneh na vašemu vrhovju vaših prstov. Vendar, to po notranji strani in ne po zunanji strani.

Zato si otroci vedno opazujejo in gledajo svoje prste, ker imate tukaj takozvane dodatne oči. Dodatne oči imate na prvih treh prstih. Na zadnjih dveh prstih pa imate spomin.

Zakaj pravimo, da je tukaj spomin?

Preprosto zato, ker je v teh delih pravzaprav povezava preko notranje energije, preko podpazduhe v notranjost malega možgana. Se pravi, tik ob malemu možganu neka cevčica, ki prodira direktno v globino velikega ali večjega možgana, kjer se informacija potem shranjuje. Dobesedno se shranjuje.

PDF Datoteka – Kako se učiti in naučiti, Vrhnika (29.06.2013)

VIDEO – PRVI DEL:

MP3 Datoteka – Kako se učiti in naučiti? Vrhnika (29. junij 2013) – Prvi Del

VIDEO – DRUGI DEL:

MP3 Datoteka – Kako se učiti in naučiti? Vrhnika (29. junij 2013) – Drugi Del